diumenge, 6 de maig del 2012

Els Jardins d'Horta o el Parc del Laberint d'Horta

És aconsellable una visita a aquest oasi de pau de la gran ciutat, Barcelona.
Record de l'obra feta per Joan Antoni Desvalls i d'Ardena (1740-1820), marquès de Llupià.
És el jardí més antic que es conserva a la ciutat de Barcelona i correspon a un jardí neoclàssic del s. XVIII. El mateix J.A. Desvalls, juntament amb l'arquitecte Domenico Bagutti, va intervenir en el disseny dels jardins.
El jardiner va ser Joseph Delvalet, de nacionalitat francesa, i Jaume Valls, mestre d'obres, s'ocupà de tasques de supervisió.
Els jardins són coneguts fonamentalment pel seu laberint, però en el seu recorregut podem gaudir de moltes altres curiositats com: el jardí domèstic amb una gran plantació de camèlies, el jardí dels boixos, el jardí romàntic format per grans parterres plens d'agapants i fulles d'acant.
L'aigua és un altre dels elements més importants, així podem veure un canal anomenat romàntic al final del qual s'hi troba l'Illa de l'Amor, petits llacs, un gran safareig, cascades, sortidors,...
Les edificacions també són considerables; malauradament, la més important, el Palau Desvalls, està pendent de restauració, però es pot gaudir dels templets, del pavelló, així com de les diferents peces escultòriques, la major part relacionades amb la mitologia clàssica, que adornen tot el conjunt.    
Com a curiositat dir que, precisament, va ser en aquest laberint on es va filmar una part de la pel·lícula "El perfum" dirigida per Tom Tykwer, la qual estava basada en la novel·la del mateix títol escrita per l'escriptor alemany Patrick Süskind.

Vista del Laberint (Fot. Inés Padrosa)


Vista del Laberint amb un dels templets al fons
(Fot. Inés Padrosa)


Escales d'accés al pavelló neoclàssic (Fot. Inés Padrosa)



El jardí romàntic (Fot. Inés Padrosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada