dissabte, 29 de setembre del 2012

Narbona, ciutat romana

La veritat és que Narbona està ben aprop, en una hora ja hi haurem arribat, més propera que Barcelona.
Segur que, pel fet d'haver-hi la frontera, no pensem en visitar llocs propers de la geografia francesa i la veritat és que val la pena tenir-los en compte. 
A la ciutat de Narbona podrem visitar diversos museus: el Musée Archéologique, l'Horrreum romain, el Musée Lapidaire, el Trésor de la cathédrale, el Musée d'Art et d'Histoire...
És recomenable treure l'anomenat "Pass monuments & musées Narbonne".
També és recomenable la visita a "Les Halles".





La Via Domitia en un dels llocs més cèntrics
de la ciutat (Fot. Inés Padrosa) 

Narbonne, El Canal de la Robine (Fot. Inés Padrosa)

 



 




El Musée Lapidaire (Fot. Inés Padrosa)

Vista de la façana de les Halles de Narbonne. La ciutat que no rep la nominació de "Ville fleurie" està molt ben cuidada  (Fot. Inés Padrosa)


Les Halles, Narbonne (Fot. Inés Padrosa)

El Tresor de la catedral de Narbona:
Entre les moltes peces rellevants una d'elles ens interessarà més que les altres: el píxide d'Isma'îl, per ser obra d'artesans musulmans residents del regne taifa de Toledo.
Els píxides eren capsetes on s'hi podien guardar o bé relíquies o bé hosties. La que es troba a Narbona disposa d'una inscripció en la qual diu que pertanyia a Isma'îl al Zahir, príncep de la taifa de Toledo dels anys 1032 al 1043. La peça data de finals del s. X principis del segle XI, és d'ivori i, amb tota seguretat, va ser feta en els tallers de Cuenca. Aquesta peça es troba a Narbona des de 1238, any en què Jaume I va conquerir València.  



Píxide procedent de València, al
Tresor de la Catedral de Narbona (Fot. Inés Padrosa)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada