diumenge, 16 de juny del 2013

Tomàs Malloll Deulofeu (1923-2013)

A poc de complir els noranta anys Tomàs Mallol ens ha deixat!

La seva ha estat una vida plena de vivències i gràcies al seu afany col·leccionista el seu nom romandrà per sempre en el museu del Cinema de la ciutat de Girona.
Tot i que ell sempre havia desitjat que Figueres disposés del seu llegat, les males negociacions del responsable de l'àrea de cultura del moment sumades a altres elements externs, varen permetre que la capital de província en fos la destinataria final.
Amb Tomàs Mallol coincidirem en diverses ocasions, en una d'elles ens va mostrar i va fer les oportunes explicacions de l'origen dels objectes col·leccionats en el seu domicili particular, a Torroella de Fluvià. Posteriorment, quan l'ajuntament de Figueres m'encarregà el llibre "Història Gràfica de Figueres", ell va ser un dels fotògrafs representats. Les seves imatges pertanyien a la Fira del Dibuix de l'any 1969. I, anys a venir, vaig entrevistar-me de nou amb ell per redactar la seva biografia en el "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà". 
Entre moltes altres qualitats en voldria destacar tres: Es va caracteritzar per la seva vitalitat, per la tenacitat i per la fina ironia.

Tot seguit la seva entrada en el "Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà"

 
"Diccionari biogràfic de
l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa
"Diccionari biogràfic de
l'Alt Empordà" d'Inés Padrosa

 



 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada