dimecres, 10 de juny del 2015

Any Muntaner - Congrés Internacional "Ramon Muntaner: fets, dits i "veres veritats" (1265-2015)

Aquest mes de juny, després del lapse forçós degut a les eleccions municipals, es van reprenent els actes dedicats a Ramon Muntaner.
El dissabte dia 6 el doctor Antoni Riera, catedràtic de la Universitat de Barcelona, va donar la conferència "La projecció de Catalunya a l'edat mitjana, el paper dels consolats d'ultramar".
Aquest matí, a Peralada, s'ha iniciat el Congrés Internacional. Després de la presentació, ha dissertat el doctor Josep Antoni Aguilar de la Universitat Catòlica de València, amb "Una dinastia per les vies de la mar: sobre l'art literari de Ramon Muntaner", ha continuat Josep Ma. Gironella, de la Universitat de Barcelona, amb "Ramon Muntaner i els seus (Peralada, 1265-1336)" i ha finalitzat amb una visita  a la Biblioteca del Castell de Peralada on els participants han tingut l'ocasió de veure l'exposició dedicada al cronista peraladenc. 
Tot seguit unes imatges dels diferents moments:

Mònica Lladó, representant del consistori, Xavier Renedo i Sadurní Martí, de la ILCC-UdG, a la Sala Miquel Mateu del Centre de Turisme Cultural sant Domènec de Peralada.

Alguns del participants després de la visita a la Biblioteca i Museu del Castell de Peralada, amb Josep Antoni Aguilar, Stefano Asperti, Jaume Aurell, Jordi Canet, Stefano Cingolani, Pietro Coletta, Josep Maria Gironella, Xixon Heras, Clara Renedo, Xavier Renedo, Josep Torró,...

Conferència d'Antoni Riera, 6 de juny, a la Sala Miquel Mateu
del Centre de Turisme Cultural san Domènec de Peralada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada