dimarts, 13 d’octubre del 2015

Traspàs d'Antònia Carbonell Surroca, regidora de Patrimoni de Castelló d'Empúries

Ahir, a Castelló, em vaig assabentar del trist traspàs de la regidora castellonina, Antònia Carbonell. Havíem coincidit en algunes ocasions, sempre en temes culturals, a Girona i a la mateixa vila castellonina.
 
En el Diari de Girona d'avui s'explicava que:
"Carbonell va néixer a Girona, va viure de petita a Crespià i des de feia 34 anys residia a Castelló. Vivia a Empuriabrava, on amb el seu marit regentava El Timoner, una cafeteria i bar emblemàtic. Havia format part de l'Associació de Propietaris d'Empuriabrava i també de Tot Comerç . El seu pas per la política es va iniciar als darrers llocs d'una llista independent, però el pas decisiu va ser la presentació el 2011 amb la llista que encapçalava l'exalcalde, Xavier Sanllehí. Durant quatre anys va està al capdavant d'Activitats, Patrimoni, Canals i Platja. Aquest any repetia en una posició avançada de la llista, la número 5. Inicialment no entrava al govern perquè els convergents van treure quatre regidors però la dimissió de Sanllehí va fer que de nou se situés al consistori. En aquesta ocasió repetia amb àrees similars assumint Patrimoni Històric, Patrimoni Municipal, Ports, Canals i Platges.
Ella va ser una gran impulsora del Museu Medieval de la Cúria-Presó que avui ja és una realitat.
Persones que van tractar-la per temes municipals destacaven l'entusiasme amb què abordava els projectes com els relacionats amb el patrimoni i la sensibilitat. Carbonell tenia estudis d'història de l'art. L'alcaldessa remarcava ahir que era una persona entregada a treballar pel servei del municipi. "
 
 
L'Antònia ens va acompanyar quan es va presentar el llibre dedicat a mn. Miquel Pujol al convent de Sta. Clara de Castelló.
 
El mateix dia va tenir lloc la conferència de Dolors Bramon i ella en va ser la presentadora.
Aquí unes imatges en la seva companyia amb els autors del llibre i la conferenciant.

Antònia Carbonell, Inés Padrosa, Silvia Planas, Joel Colomer,
Dolors Bramon, Marisa Roig i Assumpció Hosta.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada